PlanToys is 's werelds eerste en grootste fabrikant van speelgoed van 100% gerecycleerd hout. Het hout is afkomstig van rubberbomen die geen latex meer produceren. De verpakkingen zijn bedrukt met speciale inkt op sojabasis. Het groene en milieuvriendelijke gedachtegoed draagt PlanToys hoog in het vaandel.

Plan Toys speelgoed is dus niet alleen mooi en oerdegelijk. Al meer dan 30 jaar wordt PlanToys wereldwijd erkend en onderscheiden door gerenommeerde instituten voor het ontwerp van de producten en talrijke projecten in het kader van sociale verantwoordelijkheid. 

De beste delen van een boom worden gebruikt voor massief hout. Takken en overig houtafval worden versnipperd en verwerkt tot de nieuwe Plantoys collectie 'Planwood'. Deze nieuwe collectie spreekt aan door aantrekkelijke ontwerpen te maken met nieuwe vormen  en kleuren. Niets wordt verspild, zelfs wortels en andere delen onbruikbaar materiaal worden omgezet in duurzame energie.

Dankzij de inspanning voor de natuur en de optimale productieprocessen bespaart PlanToys elk jaar meer dan 40.000 ton aan koolstof.

De actuele winkelvoorraad van Dit&Dat wordt op dit moment geinventariseerd en komt zo snel mogelijk online. 

© 2012 - 2023 Dit&Dat | sitemap | rss