De twee oprichters van Ambosstoys, Elisha Ruesch en Nguyen Nguyen, zijn gepassioneerd door klassieke motorfietsen en klassieke auto's.

De faam van de twee oprichters en hun ongebruikelijke bedrijfsmodel (restauratie van klassieke voertuigen in Vietnam en verkoop in Zwitserland en de EU) zorgde voor nieuws in verschillende lokale kranten.

Ambosstoys verkoopt hoogwaardig loopspeelgoed in het ontwerp van klassieke voertuigen. Het speelgoed is handgemaakt door middel van het beste vakmanschap. Ambosstoys gebruikt alleen duurzame materialen (bijv. metalen platen, stalen buizen, poedercoating, hard plastic) die via arbeidsintensieve fabricage worden verwerkt.

Model PRIMO

PRIMO betekent 'eerste' in het Italiaans en heeft een dubbele betekenis: het weerspiegelt de oorsprong van het ontwerp, aangezien PRIMO lijkt op een klassieke Italiaanse scooter, en het markeert het eerste product van Ambosstoys. Het ontwerp van het frame van PRIMO is gedurende meerdere jaren ontwikkeld, in CAD afgerond en omgezet in zware ijzeren mallen. De zware ijzeren mallen drukken de afzonderlijke framedelen uit metalen platen.

© 2012 - 2023 Dit&Dat | sitemap | rss